top of page

Domaći sladoled & sorbet

Obećala sam recept za sladoled, danas ispunjavam obećanje. Donosim vam recept za sladoled s okusom kokosa i vanilije, ali i za osvježavajući sorbet koji će vas rashladiti i za najsparnijih dana.



Vjerojatno ćete primjetiti preslatke posudice u kojima sam poslužila ove poslastice. Pronašla sam ih u Offertissimi, imaju baš lijepi izbor posudica i raznih kalupa za sladoled. Odabrala sam staklenu verziju korneta za odrasle, a šareni set za djecu - iako, moram priznati da ja kradem ovaj "dječji".




Sladoled od vanilije i kokosa


  • 1 konzerva kokosovog mlijeka

  • 1 žlica ekstrakta vanilije

  • 5 žlica sirupa od agave

  • 200 g vrhnja za šlag


Dodaci (po želji): sirup od agave, kikiriki maslac


Vrhnje izraditi u čvrsti šlag, a ostale sastojke pomiješati u posudi. Šlag postepeno dodavati u smjesu i lagano preklapati špatulom dok se sve ne poveže. Sipati u posudu (koja se smije zamrznuti) i staviti u zamrzivač.



Potrebno je bar nekoliko sati da se sladoled stegne, a najbolje ostaviti preko noći. Prije posluživanja minimalno 15 minuta ostaviti na sobnoj temperaturi.

Kikiriki maslac savršeno paše kao dodatak na ovaj sladoled, a ako vam fali malo slatkoće - sladoled prelijte sirupom od agave.



Nutrigold proizvode koje sam koristila možete također pronaći u ponudi Offertissime.


Sorbet od jagoda i malina


  • 200g smrznutih jagoda

  • 200g smrznutih malina

  • sok 1 limuna

  • 5 žlica sirupa od agave

  • 20ak žlica vode


To su svi sastojci, s tim da ih možete prilagoditi svog ukusu. Volite li kiselije, dodajte više limuna. Volite li slađe - više sirupa od agave.



Možete koristiti i neko drugo bobičasto voće, no važno je da je voće smrznuto. Sve sastojke stavite u blender, a vodu dodajete postepeno. Meni je trebalo 20ak žlica vode da bi blender mogao samljeti smrznuto voće, možda će vam trebati malo manje ili malo više - zato je važno da dodajete posebno. 



Sorbet možete odmah poslužiti, a ako ga stavljate u zamrzivač, računajte da ga barem 15 minuta ranije trebate izvaditi na sobnu temperaturu prije posluživanja.


Nadam se da ćete isprobati ove recepte i uživati u (malo zdravijem) osvježenju ovog ljeta.


Do sljedećeg posta,

Matea


*u suradnji s Offertissimom



Comments


bottom of page