Obećala sam recept za sladoled, danas ispunjavam obećanje. Donosim vam recept za sladoled s okusom kokosa i vanilije, ali i za osvježavajući sorbet koji će vas rashladiti i za najsparnijih dana.
Vjerojatno ćete primjetiti preslatke posudice u kojima sam poslužila ove poslastice. Pronašla sam ih u Offertissimi, imaju baš lijepi izbor posudica i raznih kalupa za sladoled. Odabrala sam staklenu verziju korneta za odrasle, a šareni set za djecu - iako, moram priznati da ja kradem ovaj "dječji".
Sladoled od vanilije i kokosa
1 konzerva kokosovog mlijeka
1 žlica ekstrakta vanilije
5 žlica sirupa od agave
200 g vrhnja za šlag
Dodaci (po želji): sirup od agave, kikiriki maslac
Vrhnje izraditi u čvrsti šlag, a ostale sastojke pomiješati u posudi. Šlag postepeno dodavati u smjesu i lagano preklapati špatulom dok se sve ne poveže. Sipati u posudu (koja se smije zamrznuti) i staviti u zamrzivač.
Potrebno je bar nekoliko sati da se sladoled stegne, a najbolje ostaviti preko noći. Prije posluživanja minimalno 15 minuta ostaviti na sobnoj temperaturi.
Kikiriki maslac savršeno paše kao dodatak na ovaj sladoled, a ako vam fali malo slatkoće - sladoled prelijte sirupom od agave.
Nutrigold proizvode koje sam koristila možete također pronaći u ponudi Offertissime.
Sorbet od jagoda i malina
200g smrznutih jagoda
200g smrznutih malina
sok 1 limuna
5 žlica sirupa od agave
20ak žlica vode
To su svi sastojci, s tim da ih možete prilagoditi svog ukusu. Volite li kiselije, dodajte više limuna. Volite li slađe - više sirupa od agave.
Možete koristiti i neko drugo bobičasto voće, no važno je da je voće smrznuto. Sve sastojke stavite u blender, a vodu dodajete postepeno. Meni je trebalo 20ak žlica vode da bi blender mogao samljeti smrznuto voće, možda će vam trebati malo manje ili malo više - zato je važno da dodajete posebno.
Sorbet možete odmah poslužiti, a ako ga stavljate u zamrzivač, računajte da ga barem 15 minuta ranije trebate izvaditi na sobnu temperaturu prije posluživanja.
Nadam se da ćete isprobati ove recepte i uživati u (malo zdravijem) osvježenju ovog ljeta.
Do sljedećeg posta,
Matea
*u suradnji s Offertissimom
Comments